Τώρα, που είναι κάπως γερασμένοι, πιο μόνοι, πιο σκυφτοί και πιο ευσυγκίνητοι,
μήπως είναι η δική μας σειρά να τους πούμε:
«Να σου δώσω ένα φιλάκι, να περάσει;»

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

83χρονη Ιταλίδα ράβει χειροποίητες μάσκες για τους γιατρούς...

Στην Ιταλία επικρατούν συνθήκες πολέμου. Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν ελεύθερα δωμάτια, οι γιατροί κάνουν όσο μπορούν τη δουλειά των νοσηλευτών και το ανάποδο, για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στο προσωπικό, οι εντατικές δεν μπορούν να δεχθούν ούτε έναν ασθενή ακόμα και οι ελλείψεις είναι μεγάλες. Σε εξοπλισμό, αντισηπτικά, χειρουργικές μάσκες.

Πολλοί από τους πολίτες έχουν ριχτεί στη μάχη προκειμένου να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την κατάσταση, ανάμεσα τους και μία υπέροχη 83χρονη γιαγιά που έβαλε και πάλι μπροστά την ραπτομηχανή που έχει στο σπίτι της και άρχισε να ράβει χειροποίητες μάσκες για τους γιατρούς ενός νοσοκομείου στη Ρώμη.

Καθώς η 83χρονη Τερέζα Ταλιέντε ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου δεν μπορεί να βγει καθόλου από το σπίτι της και πλέον περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του κατασκευάζοντας μάσκας για το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει καθημερινό αγώνα για να αντιμετωπίσει την πανδημία.


Η είδηση για την μεγαλοψυχία και τη συγκινητική στάση της 83χρονης γιαγιάς Τερέζα έγινε γνωστή μέσω της σελίδας Working Class Hero στο Facebook και έχει γίνει viral.


Η ιστορία της γιαγιάς Τερέζα συγκινεί και εμπνέει.


Πηγή: Εξήντα άνω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου